AfterDawn logo

Huhuttu GTX 580 vilahti Nvidian verkkosivuilla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Nvidian verkkosivuilla on havaittu lyhyen aikaa maininta huhutusta GeForce GTX 580 -ohjaimesta. Ohjain nähtiin mainintana 3D Visionin vaatimusluettelossa. Lipsahdus on nyt korjattu, mutta tämä antaa puolivirallisen varmistuksen koko ohjaimen olemassaololle.

Itse ohjaimen teknisistä tiedoista ei luonnollisestikaan vielä tiedetä mitään. On huhuttu, että se perustuisi täysillä ominaisuuksilla varustettuun GF100 GPU:hun eli siinä olisi yksi SM-moduuli (eli täydet 512 CUDA-ydintä) enemmän verrattuna GTX 480:een. Toisaalta on myös huhuttu, että GTX 580 perustuisi GF100:n viritettyyn versioon eli GF110:een.

Muita 500-sarjan ohjaimia ei ole ilmeisesti tulossa lähiaikoina, sillä ohjain edusti ainoana mallina 500-sarjaa luettelossa.

Lipsahdus saattoi olla tahaton virhe tai suunniteltu toimenpide. Nvidia ehkä halusi kaapata huomion AMD:n Radeon HD 6000 -sarjan näytönohjainten julkistuksilta. Pitää myös muistaa, että Nvidia teki juuri kunnolla tilaa hintahaitarin yläpäähän alentamalla 460- ja 470-mallien hintaa, joten GTX 580:n viralliseen julkistukseen ei välttämättä mene kovin kauaa.


TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT