AfterDawn logo

Western Digitalin 3TB kiintolevy kauppoihin

Teemu Laitila Teemu Laitila

Western Digital on nyt tuonut myyntiin jo aiemmin huhutun 3 teratavun sisäisen kiintolevyn. Caviar Green -sarjaan kuuluvaa levyä on saatavilla myös 2,5 teratavun tallennuskapasiteetilla. Alustavien testien (PC Perspective, HotHardware) mukaan 5400 RPM levy ei odotetusti tarjoa parasta suorituskykyä, mutta se on oikea vaihtoehto jos isompi on parempi.

Ennätyssuuri tallennuskapasiteetti aiheuttaa kuitenkin yhteensopivuusongelmia. Neljästä 740 gigatavun kiekosta muodostuva kolmen teratavun kiintolevy ei toimi edes 64-bittisen Windows XP -käyttöjärjestelmän kanssa ja muidenkin kohdalla on syytä erikseen varmistaa mihin levyä voi käyttää.

WD on kiertänyt perinteisen Master Boot Recordin 2,19 teratavun rajan kasvattamalla tallennussektoreiden kokoa. Vaikka 64-bittinen Windows 7 teoriassa kykenisi käyttämään koko kapasiteetin vähintään varastotilana, levyohjainten ajurit eivät siihen kykene. Tämä ongelma on ratkaistu tarjoamalla levyn mukana erillinen PCIe-ohjain, joka mahdollistaa levyn koko kapasiteetin käyttämisen.


Kuten yleensä uusimmissa malleissa, ei näissäkään hinta per gigatavu ole markkinoiden paras mahdollinen. Silti 3TB levyn 239 dollarin hinta on kohtuullinen. 2,5TB:n levyn saa mukaansa 189 dollarilla.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT