AfterDawn logo

Thermalright Archon tarjoaa helpotusta tilanahtauteen

Teemu Laitila Teemu Laitila

Thermalright on julkaissut Intelin LGA1366/1156/775 alustoille ja AMD:n Socket AM2/AM3 -alustoille sopivan Archon-prosessorijäähdyttimen, jonka luvataan vähentävän tilaa vievien komponenttia yhteensopivuusongelmia kotelossa. Archon myös hyödyntää 140mm:n tuulettimen koko ilmavirran aiempia malleja tehokkaammin.

Jäähdyttimen paksuutta on vähennetty 55mm:n. Ohuempi ulkomuoto parantaa yhteensopivuutta kokoonpanoissa, joissa kaikki muistipaikat ovat käytössä. Erityisesti ongelmia on ollut yli 43mm:n heat-spreadereita käyttävien muistimoduleiden yhteensopivuuden kanssa, mutta nyt myös isompien muistijäähdyttimien pitäisi mahtua samaan kotelooon. Jäähdytin on kuitenkin 170mm korkea, mikä saattaa aiheuttaa ongelmia kapeissa koteloissa tai kotelon sivuissa olevien erillisten tuulettimien kanssa.


Lämpöä jäähdytysripoihin siirtää kuusi nikkelipinnoitettua lämpöputkea. Myös jäähdyttimen pohja on peilikirkkaaksi käsiteltyä nikkelipinnoitettua kuparia. Jäähdyttimen mukana toimitetaan 140 mm:n tuuletin, jota suositellaan käytettäväksi, mutta haluttaessa jäähdyttimeen voi asentaa minkä tahansa 120mm/140mm tuulettimen.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT