Apple ilmoitti ennätystuloksesta

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Apple ilmoitti ennätystuloksesta
Applen liikevaihto on saavuttanut taas ennätyksellisiä tuloksia. Yhtiö ilmoitti vuoden kolmannen neljänneksen liikevaihdon ylittäneen huimat 20 miljardia dollaria. Voittoa premium-hinnoittelustaan tuttu yhtiö teki samaan aikaan 4,3 miljardia dollaria.

Kasvutahti on ollut hurjaa, sillä vuosi sitten liikevaihto oli vasta 12,2 miljardia ja voittoa kertyi 2,5 miljardia. Applen toimitusjohtaja Steve Jobs kertoi pääsyyksi iPhone-puhelinten hyvän myynnin.

"iPhone-puhelimen myynti on kasvanut 14,1 miljoonaan kappaleeseen, mikä on 91 prosentin kasvu viime vuoteen verrattuna ja meillä on vielä tälle vuodelle muutamia yllätyksiä varastossa", hehkutti Jobs.

Alunperin tietokonevalmistajana tutuksi tullut Apple myi 3,9 miljoonaa tietokonetta edellisen neljänneksen aikana, mikä tarkoittaa 27 prosentin kasvua silläkin saralla. Tietokoneiden myynnin kasvusta huolimatta iPadin 4,19 miljoonan myyntiluvut ohittivat perinteiset tietokoneet. Vaikka iPadia onkin myyty mukavasti, luvut ovat silti jääneet jälkeen analyytikkojen ennustuksista.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Windows aktivointi ja netti yhteyden hidastuminen. 1 24.5.2017 22:59 Windows 7
Edullinen peliläppäri 3 13.5.2017 19:24 Kannettavat tietokoneet
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille