AfterDawn logo

Tablettien myynnin odotetaan nousevan satoihin miljooniin

Teemu Laitila Teemu Laitila

Tutkimusyhtiö Gartner ennustaa tablet-koneiden markkinoiden kasvavan yli kahteensataan miljoonaan myytyyn kappaleeseen jo vuoteen 2014 mennessä, kertoo Cnet-sivusto. Applen iPadin aloittaman tablet-villityksen myötä useat valmistajat ovat julkaisseet tai ovat julkaisemassa esimerkiksi Googlen Android-käyttöjärjestelmään perustuvia laitteita.

Gartnerin lukujen mukaan tabletteja myydään jo tänäkin vuonna lähes 20 miljoonaa kappaletta.Ensi vuonna myytyjen laitteiden määrän odotetaan enemmän kuin tuplaantuvan ja saman tahdin ennustetaan jatkuvan vielä seuraavanakin vuonna.

Vaikka arviot markkinoiden rajusta kasvusta ovatkin kohtalaisen uskottavia, useamman vuoden päähän ulottuvat ennusteet eivät voi olla kovin tarkkoja. Gartnerin määritelmän mukaan tablet on pieni kannettava kosketusnäytöllinen laite, joka käyttää jotain kevyttä käyttöjärjestelmää, kuten Applen iOS, Googlen Android, HP:n WebOS tai Nokian MeeGo.

Tällä hetkellä tabletit ovat vasta kehityksensä alussa ja paljon voi tapahtua tekniikan osalta muutaman vuoden kuluessa. Mikään nykyisistä käyttöjärjestelmistä ei ole alunperin suunniteltu tablet-luokan laitteisiin ja niiden osalta tullaan varmasti näkemään nopeaa kehitystä, millä saattaa olla suurikin merkitys laitteiden yleistymisessä.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT