Iomega ulkoisti SSD-levyn USB:n päähän

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Iomega ulkoisti SSD-levyn USB:n päähän
Iomega on julkaissut ulkoisen USB 3 -liitäntäisen SSD-levyn, joka on tarkoitettu nopeutta ja kestävyyttä arvostaville ammattilaisille. USB 3.0 ja SSD-levyt ovat mukavasti toisiaan täydentävä yhdistelmä ja ulkoinen ssd-levy vapauttaa paljon liikkuvat käyttäjät taas yhdestä helposti rikkoutuvasta mekaanisesta osasta.

Ulkoinen levy ottaa virtansa suoraan USB-liitännän kautta, mikä onkin olennainen ominaisuus mukana kuljetettavan laitteen tapauksessa. Iomegan mukaan asema kykenee enintään 191 MB/s lukunopeuteen ja 130 MB/s kirjoitusnopeuteen. Asema myös tukee 256-bittistä AES-salausta, mikä kiinnostanee ainakin arkaluonteisia asioita liikuttelevia yrityskäyttäjiä.

Levy on pakattu metallikuoriin ja sen luvataan kestävän pudotukset jopa kolmen metrin korkeudesta. Asemia on tarjolla 64, 128 ja 256 gigatavun tallennuskapasiteetilla. Näiden levyjen ainut huono puoli tuntuisi olevan vielä perinteisiäkin SSD-levyjä huomattavasti korkeampi hinta. Pieninkin malli maksaa 229 dollaria ja isoimmasta tallennuskapasiteetista joutuu kärsimään jo 749 dollaria, välimallin saa omakseen 399 dollarilla.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Edullinen peliläppäri 3 13.5.2017 19:24 Kannettavat tietokoneet
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille