AMD:n Q3 tulos odotettua parempi

Kirjoittaja Teemu Laitila,

AMD:n Q3 tulos odotettua parempi
AMD on ilmoittanut vuoden kolmannen kvartaalin jäävän miinuksen puolelle, mutta ei kuitenkaan niin paljon kuin aiemmin ennustettiin. Advanced Micro Devices ilmoitti kuluneen kvartaalin liikevaihdo yltäneen 1,62 miljardiin dollariin (1,15 miljardia euroa). Liikevaihto putosi kaksi prosenttia edelliseen kolmannekseen verrattuna ja tappiota kertyi 118 miljoonaa dollaria (84 miljoonaa euroa).

AMD varoitti tuloksen heikkenmisestä jo aiemmin, mutta yhtiö pärjäsi kuitenkin ennustettua paremmin. AMD:n prosessoreihin keskittyvä yksikkö pärjäsi hyvin, mikä johtuu tiedotteen mukaan mukavasti kulkeneesta kannettavien tietokoneiden myynnistä.

Myös näytönohjainyksikkö pärjäsi hyvin edellisvuoteen verrattuna, mutta mobiiliratkaisuihin tarkoitettujen näytönohjainten heikentynyt kysyntä pudotti liikevaihtoa verrattuna aiempaan kolmannekseen. Suurin ongelma kokonaistuloksen kannalta on AMD:n omistaman siruvalmistaja GlobalFoundriesin heikko tulos, jota ilman yhtiön tulos olisi päätynyt hieman plussan puolelle.

AMD odottaa parannusta vuoden viimeiseltä neljännekseltä, sillä uudenlaisten Fusion-prosessoreiden toimistusten pitäisi käynnistä vielä ennen vuoden loppua.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille