AfterDawn logo

Sandy Bridge -prosessorit massatuotannossa

Manu Pitkänen Manu Pitkänen

Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini kertoi analyytikoille viime aikoina pidetyssä konferensisssa, että Intelin uutta sukupolvea edustavien Sandy Bridge -prosessoreiden massatuotanto on alkanut. Prosessoreiden toimitukset alkavat näillä näkymin tämän vuoden viimeisen neljänneksen aikana. Kauppoihin prosessorit päätyvät vuoden 2011 ensimmäisellä neljänneksellä.

Otellini ja Intel odottavat uusille prosessoreille kovaa kysyntää. Prosessoreiden suorituskykyä on onnistuttu kasvattamaan ja samalla graafiseen suorituskykyyn on panostettu aiempaa enemmän tuloksekkaasti. Graafista suorituskykyä on onnistuttu kasvattamaan muun muassa Intel AVX -käskykannan ansiosta. Se parantaa liukulukulaskentaa ja parantaa suorituskykyä ohjelmistoissa, jotka vaativat raskasta laskentaa. Prosessorista löytyy myös aiemmista malleista tutut Hyper-Threading- ja Turbo Boost -tekniikat. Uudet prosessorit sujahtavat uuteen LGA 1155 -kantaan, joten vanhemmat emolevyt eivät kelpaa niille. Neliytimisten Sandy Bridge -prosessoreiden TDP-arvo on 95 wattia ja kaksiytimisten 65 wattia.


Otellini mehustelee tulevia prosessoreita seuraavasti:

Sandy Bridge lisää laskentasuorituskykyä enemmän kuin mitä historiassa ollaan aiemmin nähty. Tämä on todella häikäisevä tuote, emmekä malta odottaa että se saadaan tuotua markkinoille. Ennakkotilauksemme ovat olleet paljon suurempia kuin osasimme alun perin odottaa

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT