AfterDawn logo

AMD Radeon HD 6000 -esittelydiat vuotivat

Panu Roivas Panu Roivas

AMD pitää näinä päivinä lehdistölle tiedotustilaisuuden uuden Radeon HD 6000 -sarjan tiimoilta, mutta sitä ennen ChipHell-foorumeilla on päässyt vuotamaan elokuussa AIB (add-in-board) -valmistajille tehty esitys, jossa kerrotaan tietoja tulevasta 6000-sarjasta.

Barts XT ja Pro tulevat tosiaan olemaan 6800-sarjaa, vaikka tehoiltaan niiden odotetaan olevan hieman heikompia kuin 5800-sarja. Varsinaisesti 5800-sarjan korvaaja tulee olemaankin Cayman-piiriä käyttävä 6900-sarja, eli AMD aikoo nostaa korttien numerosarjoja sadalla. Syytä nimeämisen muutokseen ei ole kuitenkaan vielä kerrottu.

6870-näytönohjaimen odotetaan jäävän hieman jälkeen 5870-näytönohjaimesta, mutta pienemmällä virrankulutuksella. 6850 taas asettuu kilpailemaan Nvidian GTX 460 vastaan. Hintojen arvioidaan olevan luokkaa 250/200 euroa.


Northern Islands -perheen uusina ominaisuuksina on jo aiemmin mainittu UVD 3.0, Stereoskooppinen 3D -tuki ja kehitetty Eyefinity-tuki. DisplayPort 1.2 myötä Eyefinity pystyy ketjuttamaan jopa kuusi näyttöä toisiinsa käyttämällä pelkästään kahta DisplayPort-liitäntää.

6800-sarjaa odotetaan julkaistavaksi viikolla 42, kun taas Cayman-piiriä käyttävää 6900-sarjaa odotetaan marraskuun lopulle. Antilles, eli AMD:n kahden piirin lippulaivanäytönohjain on merkattu julkaistavaksi joulukuussa. Ottaen kuitenkin huomioon, että esitys on tehty AIB-valmistajille elokuussa, muutoksia esimerkiksi julkaisuaikataulun osalta on saattanut tapahtua.

Odotettavissa lienee myös lisää vuotoja kunhan lehdistötilaisuudet ovat ohi ja uusia näytönohjaimia alkaa liikkua vapaammin henkilöille, joille salassapitosopimuksen kunnioittaminen ei ole niin olennaista.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT