Intelin liikevaihto ennätykselliset 11 miljardia dollaria

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin liikevaihto ennätykselliset 11 miljardia dollaria
Intel on avannut syksyn ensimmäisen tuloskauden ilmoittamalla vuoden kolmannen neljänneksen liikevaihdon ylittäneen 11 miljardia dollaria. Tulos on paras koko yhtiön 42 vuotisen historian aikana ja 18% suurempi verrattuna vuoden takaiseen. Voittoa kvartaalilta kertyi hieman yli kolme miljardia dollaria.

Hyvää tulosta on vauhdittanut lisääntynyt mobiili- ja serveriprosessoriden kysyntä, jotka kasvoivat molemmat kolmella prosentilla. Atom-pohjaiset netbook-koneisiin tarkoitetut prosessorit eivät kuitenkaan menneet kaupaksi ja niiden kysyntä laskikin neljä prosenttia edelliseen neljännekseen verrattuna.

Intel odottaa rikkovansa menneen kvartaalin ennätyksen jo ennen vuoden loppua.

"Tulevaisuudessa uskomme tietokoneiden kysynnän pysyttelevän hyvällä tasolla maailmanlaajuisesti ja olemme erityisen innoissamme seuraavan sukupolven Sandy Bridge -arkkitehtuurista ja monista Atom-prosessoreiden ympärille rakennetuista ratkaisuista, kuten Google TV ja tablet-tietokoneet." kertoo Intelin toimitusjohtaja Paul Otellini.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille