Yeston suunnittelee Radeon HD 5770 X2 -näytönohjainta

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Yeston suunnittelee Radeon HD 5770 X2 -näytönohjainta
AMD:n Kiinalainen AIB-vamistaja (Add-in-board) Yeston on suunnittelemassa ovelaa keinoa päästä eroon varastoissa olevista Juniper XT -piireistä, jotka ovat jäämässä pian julkaistavan Radeon HD 6800 -sarjan jalkoihin. Kuvia uudesta näytönohjaimesta ilmestyi Turkkilaiselle DonanimHaber-sivustolle. Yeston aikoo julkaista Radeon HD 5770 X2 -ohjaimen, joka nimensä mukaisesti pitää sisällään kaksi Juniper XT -grafiikkapiiriä.

Tuplapiirillä varustettu Radeon HD 5770 X2 toisi suorituskyvyn AMD:n Cypress-piirillisten ohjainten tasolle 1600 stream-prosessorilla, 80 tekstuuriyksiköllä ja 32 ROP-yksiköllä. Tuleva ohjain sisältää 128-bittisen muistiväylän ja normaalin 850 MHz grafiikkaytimen sekä 4,2 GHz kellotaajuudella toimivat muistit.

Kaksi grafiikkapiiriä on yhdistetty Lucid Hydra -tekniikalla eikä perinteisesti CrossFiren avulla. Alkuperäisen Radeon HD 5770 -mallin TDP-arvo on 108 W ja kahdella piirillä lämmöntuotto noussee yli 150 watin.

Vaikka kortti saattaisi tarjota hyvää suorituskykyä kohtalaisella hinnalla, Yestonin tuotteita tuskin nähdään Aasian ulkopuolella.

Kommentoi uutista