IBM aikoo jatkossakin panostaa pelikonsoleiden prosessoreihin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

IBM aikoo jatkossakin panostaa pelikonsoleiden prosessoreihin
IBM panostaa edelleen pelikonsoleissa käytettävän Cell-prosessorinsa kehitykseen. Tarkoituksena on tarjota konsolivalmistajille, kuten Sonylle ja Nintendolle, prosessoreita myös tulevaisuudessa. Asiasta uutisoi PCWorld. Cell on kehitetty yhteistyössä IBM:n, Sonyn ja Toshiban kanssa.

Cell-prosessoria käytetään esimerkiksi Sonyn PlayStation 3 -konsolissa. Hybridisiru sisältää IBM:n Power-arkkitehtuuriin perustuvan yleiskäyttöisen ytimen sekä useampia lisäytimiä, jotka ovat erikoistuneet esimerkiksi multimedian vaatimiin laskentaoperaatioihn. Cell-prosessorin jatkokehitys on ollut epävarmalla pohjalla. Nyt IBM on vahvistanut jatkavansa kehitystyötä.

"Uskon, että Cell tullaan näkemään yhdistettynä tulevaan Power-prosessoreiden roadmappiin. Sitä ei pidä ajatella erillisenä kehityshaarana, vaan sen tekniikkaa tullaan käyttämään integroituna seuraaviin tuotteisiimme", kertoo yhtiön Systems and Technology -ryhmän johtaja Jai Menon PCWorldin mukaan.

Tulevaisuudessa IBM:n painopiste pelikonsoleissa siirtyy yhä enemmän erillisten prosessoriydinten dedikoimiseen tiettyihin pelikonsolin osa-aluiden hoitamiseen, mikä vähentää yleiskäyttöisen prosessorin tehontarvetta entisestään.

Kommentoi uutista