Amimon pienensi WHDI-lähettimen USB-tikun muotoon

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Amimon pienensi WHDI-lähettimen USB-tikun muotoon
Amimon on tuomassa markkinoille USB-tikun kokoista WHDI-tikkua, joka mahdollistaa pakkaamattoman full-hd-tasoisen kuvan langattoman lähettämisen kuvalähteestä televisioon, kertoo yhtiö tiedote.

Laite on käytännössä HDMI-tikku, johon on rakennettu sisään WHDI-lähetin. Tikku kytketän HDMI-väylään, mutta virran laite ottaa USB-väylän kautta. Vastaanottavaan päähän tarvitaan joko WHDI-tekniikkaa tukeva televisio tai television HDMI-väylään kytkettävä vastaanotin.

WHDI-tekniikan käyttöönotto on helppoa eikä se vaadi erityisiä ohjelmia toimiakseen, mikä tekee siitä myös käyttöjärjestelmäriippumattoman. Oletettavasti laitteiden välillä on kuitenkin muodostettava jonkinlainen pariliitos, jotta vältetään naapurin tv-kuvan päätyminen väärälle ruudulle. WHDI-mahdollistaa kuvan siirtämisen lähes viiveettömänä (1ms), eli se toimii myös tarkkuutta vaativassa pelikäytössä. Amimonin tikku tukee HDCP 2.0 -suojausta, mikä mahdollistaa Blu-ray-elokuvien katselun.

Amimon lupailee tikkua myyntiin ensi vuoden puolella ja sen saa ostettua joko yksittäisenä lähettimenä tai paketoituna vastaanottimen kanssa. Laitteen hintatietoja ei ole julkistettu.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Edullinen peliläppäri 1 27.3.2017 15:27 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille