Amimon pienensi WHDI-lähettimen USB-tikun muotoon

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Amimon pienensi WHDI-lähettimen USB-tikun muotoon
Amimon on tuomassa markkinoille USB-tikun kokoista WHDI-tikkua, joka mahdollistaa pakkaamattoman full-hd-tasoisen kuvan langattoman lähettämisen kuvalähteestä televisioon, kertoo yhtiö tiedote.

Laite on käytännössä HDMI-tikku, johon on rakennettu sisään WHDI-lähetin. Tikku kytketän HDMI-väylään, mutta virran laite ottaa USB-väylän kautta. Vastaanottavaan päähän tarvitaan joko WHDI-tekniikkaa tukeva televisio tai television HDMI-väylään kytkettävä vastaanotin.

WHDI-tekniikan käyttöönotto on helppoa eikä se vaadi erityisiä ohjelmia toimiakseen, mikä tekee siitä myös käyttöjärjestelmäriippumattoman. Oletettavasti laitteiden välillä on kuitenkin muodostettava jonkinlainen pariliitos, jotta vältetään naapurin tv-kuvan päätyminen väärälle ruudulle. WHDI-mahdollistaa kuvan siirtämisen lähes viiveettömänä (1ms), eli se toimii myös tarkkuutta vaativassa pelikäytössä. Amimonin tikku tukee HDCP 2.0 -suojausta, mikä mahdollistaa Blu-ray-elokuvien katselun.

Amimon lupailee tikkua myyntiin ensi vuoden puolella ja sen saa ostettua joko yksittäisenä lähettimenä tai paketoituna vastaanottimen kanssa. Laitteen hintatietoja ei ole julkistettu.

Kommentoi uutista