Eyefinity päivittyy Displayport 1.2 -versioon

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Eyefinity päivittyy Displayport 1.2 -versioon
AMD:n odotetaan päivittävän useita näyttöjä tukevien Eyefinity-ohjainten Displayport-liittimet standardin uusimpaan 1.2-versioon. Asiasta kertoi Sweclockers.com-sivusto, joka perustaa tietonsa lähteisiin AMD:n lähipiirissä. Mielenkiintoisin huhu koskee piakkoin julkaistavan Radeon HD 6870 -mallin mahdollista tukea Displayport 1.2 -versiolle.

Versio 1.2 tuplaa liitännän tarjoaman kaistanleveyden nykyisestä 10,8 Gbps vauhdista 21,6 gigabittiin sekunnissa. Suurempi kaistanmäärä mahdollistaa useamman erillisen videosignaalin siirtämisen samaa kaapelia pitkin. Käytännössä sen avulla voidaan siis liittää useampia näyttöjä samaan liittimeen. Kaistanleveys riittää esimerkiksi neljän 1920x1200 (tai kaksi 2560x1600) tarkkuudella toimivan näytön liittämisen yhden kaapelin avulla.

Aikaisemmin nettiin vuotaneiden kuvien perusteella Radeon HD 6000 -sarjan korteissa olisi kaksi Mini Displayport -liitintä, eli kortti kykenisi ajamaan parhaimmillaan kahdeksaa näyttöä samanaikaisesti.

Vielä ei ole kuitenkaan varmaa tuleeko tuki päivitetylle Displayportille Radeon HD 6870 -referenssimalliin vai jääkö se erillisten Eyefinity-mallien ominaisuuksi.

2 kommenttia

ArttuH5N1
Displayport... Eikö meillä jo ole HDMI?
squi
Originally posted by ArttuH5N1:
Displayport... Eikö meillä jo ole HDMI?
HDMI:tä ei ole missään vaiheessa tarkoitettu tietokoneiden näyttöjen liitännäksi. Displayport on suunniteltu nimenomaan siihen ja se tarjoaa yleistyessään erinäköisiä etuja HDMI:hin verrattuna nimenomaan tietokonekäytössä. HDMI säilyy edelleen viihdelaitteistojen liitäntänä, mihin se soveltuu hyvin. Hyvä tiivistelmä eroista täällä

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille