SandForce julkaisi tiedot uusista SF-2000-sarjan ohjaimista

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

SandForce julkaisi tiedot uusista SF-2000-sarjan ohjaimista
SandForce on tänään julkaissut lehdistötiedotteen, jossa se kertoo uuden sukupolven SF-2000-sarjan SSD-ohjainten tekniset tiedot. Uudet ohjaimet (SF-2300, SF-2500 ja SF-2600) ovat tarkoitettu yritys- ja teollisuuskäyttöön.

SF-2000-sarjalaisten tekniset tiedot ovat varsin vakuuttavia. Yhtiö lupailee niille luku- ja kirjoitusnopeuksiksi noin 500 MB/s. Satunnaiskirjoitus- ja -lukusuorituskyvyksi luvataan 60.000 IOPS. Ohjainten korkean suorituskyvyn vuoksi SF-2000-tukee SATA 6.0 Gb/s -liitäntää. Ohjaimet rajoittavat tallennuskapasiteetin kuitenkin 512 gigatavuun. Ohjaimet tukevat myös SAS-väylää, SLC-, MLC- ja eMLC-muisteja, EEC-virheekorjausta sekä 128- ja 256-bittistä AES-salausta.

Vaikka nyt julkaistut ohjaimet ovat tarkoitettukin yritys- ja teollisuuskäyttöön, niin kuluttajamarkkinoiden ohjaimet ovat aiemminkin olleet lähinnä firmware-päivitettyjä versioita näistä. Voisi siis ajatella, että kuluttajamarkkinoille tarkoitetut erittäin nopeat SSD-asemat olisivat kovaa vauhtia tulossa, mikäli se SandForcesta on kiinni.

Kommentoi uutista