AfterDawn logo

Nvidia valmistaa Best Buylle omat näytönohjaimet

Panu Roivas Panu Roivas
2 kommenttia

IT-sivusto HardOCP:n mukaan Yhdysvaltalaisesta Best Buy -kaupasta saa nykyään ostettua Nvidian itse tekemiä näytönohjaimia.

Normaalisti add-in-board -valmistajat tekevät lopulliset näytönohjaintuotteet, ja Nvidia tarjoaa vain piirit ja referenssimallit, mutta nyt Nvidia on ryhtynyt valmistamaan Best Buylle kokonaisia näytönohjainpaketteja GTX 450 ja GTX 460 -näytönohjaimista. Verkkosivusto Bright Side of News:n mukaan päätöksen takana saattaisi olla AIB-valmistaja BFG:n hiljattainen konkurssi, jonka suuri asiakas Best Buy oli.

Kun Nvidia aikanaan hankki 3dfx:n, se mainitsi firman tuhon syyksi juuri 3dfx:n siirtymisen AIB-valmistetuista näytönohjaimista itse valmistettuihin, joten moni varmasti kyseenalaistaa Nvidian liikkeen toistaa tämä virhe. Tällä hetkellä kyse on kuitenkin vain Nvidian ja Best Buyn välisestä ratkaisusta, mutta myös muut AIB-valmistajat myyvät kortteja Best Buylle, ja heidän mielipidettään asiasta ei vielä tiedetä.



[H]ocp:n Kyle Bennet nappasi kuvan Nvidian tekemistä näytönohjaimista

2 KOMMENTTIA

Jupsu1/2

Lyhenteitä voisi aina vähän kertoa mistä ne tulee kun niitä uutisissa käyttää itse en ainakaan tajua mitä tuo AIB tarkoittaa..

Eriol2/2

Kyseessä on siis tuo ylempänä uutisessa mainittu add-in-board. AIB-valmistaja siis ostaa Nvidialta näytönohjainpiirit ja lisää ne omalle kortilleen muisteineen päivineen, pohjautuen joko Nvidian referenssisuunnitteluun tai AIB-valmistajan omaan. Nvidian AIB-valmistajia ovat esim. EVGA, Palit, Galaxy etc.

Hyvä huomatus kuitenkin, pyritään jatkossa selittämään termit selvemmin. =)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT