AMD julkaisee ensimmäiset 6000-sarjan ohjaimet 19. lokakuuta

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD julkaisee ensimmäiset 6000-sarjan ohjaimet 19. lokakuuta
Digitimesin tietojen mukaan AMD aikoo julkaista ensimmäiset Radeon HD 6000 -sarjan näytönohjaimet 19. lokakuuta. Uusien näytönohjainten lanseerauspäivä osuu yhteen Nvidian uusien Fermi-ohjainten julkaisun kanssa. AMD esittelee näytönohjaimiaan Taiwanissa järjestettävässä AMD Technical Forum and Exhibition 2010 -tapahtumassa.

Uusien näytönohjaimien alustava julkaisuajankohta oli 12. lokakuuta, mutta Digitimesin mukaan TSMC:n 40 nanometrin tekniikkaan liittyvän tuotantoaikataulumuutoksen vuoksi päivää jouduttiin siirtämään viikolla. Ennakkoon AMD:n tulevia näytönohjaimia on pidetty odotettua heikkotehoisempina. Nvidian odotetaan laskevan hintoja omien uusien näytönohjainten julkaisun myötä, joten AMD:n kannalta vaarana on että Nvidia varastaa asiakkaiden huomion.

AMD ei ole kommentoinut mitään uusiin näytönohjaimiin liittyviä tietoja.

Kommentoi uutista