AMD aloitti TurboCorella varustettujen neliydinprosessoreiden toimituksen

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

AMD aloitti TurboCorella varustettujen neliydinprosessoreiden toimituksen
AMD on aloittanut yhtiön ensimmäisten TurboCore-teknologialla varustettujen neliydinprosessoreiden toimitukset. Phenom II X4 840T- ja Phenom II X4 960T-prosessorit ovat löytäneet maailman suurimman PC-valmistaja HP:n Pavilion Slimline s5660f - ja Pavilion Elite HPE-400z -malleihin CPU-Worldin mukaan.

Aiemmin Zosma-koodinimillä tunnetut prosessorit eivät koskaan tule saataville kuin valmiskoneissa. Zosmat perustuvat Thuban-ytimeen, josta on poistettu käytöstä kaksi ydintä. Tässä piileekin syy miksi AMD on haluton myymään Zosmia erikseen, sillä tietyillä emolevyillä olisi hyvinkin vaivatonta ottaa tehtaalla pois päältä otetut ytimet käyttöön.

Prosessoreista löytyy kaksi megatavua L2-välimuistia ja kuusi megatavua L3-välimuistia. Nopeampi 960T toimii 3,0 GHz:n taajuudella kun 840T toimii 100 megahertsiä alemmalla kellotaajuudella.

Kommentoi uutista