Biostarin ensimmäiset P67- ja H67-pohjaisen emolevyt kuvissa

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

Biostarin ensimmäiset P67- ja H67-pohjaisen emolevyt kuvissa
Biostar on lähettänyt lehdistölle kaksi kuvaa sen tulevista P67- ja H67-pohjaisista emolevyistä, jotka ovat siis tarkoitettu Intelin tuleville LGA 1155 -kantaisille Sandy Bridge -prosessoreille.

Emolevyistä järeämpi on P67-piirisarjaan perustuva TP67XE. Se on ATX-kokoa ja siitä löytyy kaksi SATA 6 Gb/s- ja kolme sisäistä SATA 3 Gb/s -porttia. Emolevyltä löytyy lisäksi yksi eSATA-liitäntä ja kaksi USB 3.0 -porttia. Ylikellottajia varten emolevystä löytyy myös diagnostiikkanäyttö sekä virta- ja reset-painikkeet. Mielenkiintoisin piirre on kuitenkin se, että prosessorille löytyy kaksi 8-pinnistä lisävirtapaikkaa.

TP67XE:ssä on yksi PCIe x16-, yksi x8- ja kaksi x1-paikkaa. PCI-liitäntöjä on kaksin kappalein.

TH67XE on lähes kopio edellisestä, mutta se edustaa mATX-kokoa. Lisäksi siinä VGA-, DVI-, HDMI- ja DisplayPort-ulostulot Sandy Bridge -prosessoreiden näytönohjaimen hyödyntämistä varten. Integroidun näytönohjaimen käytön vuoksi emolevyllä ei voi käyttää toista näytönohjainta PCIe x8-paikassa. Lisäksi diagnostiikkanäyttö, toinen lisävirtapaikka, yksi PCIe x1- ja yksi PCI- paikka puuttuvat isoveljeen nähden.
Emolevyjen hintaa tai julkaisupäivämäärää ei tiedetä.1 kommentti

teme565
Intel vaihtaa tota prossukantaa vähän turhan usein

Kommentoi uutista