WSJ: RIM mukaan tablet-markkinoille

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

WSJ: RIM mukaan tablet-markkinoille
Yhdysvaltalainen talouslehden Wall Street Journalin verkkoversion mukaan yhdysvaltalainen matkapuhelinvalistaja Research in Motion (RIM) aikoo esitellä tablet-tietokoneen ensi viikolla järjestettävässä BlackBerry Developer Conference -tapahtumassa. Huhut RIMin tabletista alkoivat liikkua viime kuussa, mutta yhtiö kieltäytyi kommentoimasta asiaa. Nyt näyttäisi olevan varmaa, että yhtiö on oikeasti aikeissa tuoda tämän vuoden viimeisen neljänneksen aikana tablet-laiteen.

Tulevasta tabletista, jota yhtiön sisällä kutsutaan nimellä BlackPad, löytyy seitsemäntuumainen kosketusnäyttö ja yksi tai kaksi kameraa. Bluetooth ja internetyhteys löytyvät myös laitteesta. BlackPadillä saa yhteyden myös matkapuhelinverkkoon, mutta ainoastaan BlackBerry-puhelimen kautta.

BlackPad erottuu muista markkinoilla olevista laitteista sen käyttöjärjestelmän turvin. Tabletissa käytetään QNX Software Systemsin kehittämää BlackBerry 6 OS -käyttöjärjestelmää. RIM osti QNX:n huhtikuussa.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 3 11.8.2016 21:01 Kannettavat tietokoneet
Norton Security uusin versio ei blockkaa kuin exe tiedostoja 2 1.7.2016 18:37 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille