AfterDawn logo

Nvidia harkitsee ulkoisia näytönohjaimia vakavissaan

Teemu Laitila Teemu Laitila
4 kommenttia

Nvidia suunnittelee omaa versiota kannettaville tietokoneille tarkoitetusta ulkoisesta näytönohjaimesta. Asiasta uutisoi huhuihin erikoistunut Fudzilla-sivusto, mutta Fudzillan mukaan tiedot ovat peräisin Nvidian kannettavien tietokoneiden ryhmän johtajalta Rene Haasilta itseltään.

Kannettaville tarkoitettuja lähinnä ExpressCard-liittimen avulla toimiva ratkaisuja on nähty ennenkin, mutta jostain syystä mikään niistä ei ole mainittavasti yleistynyt. Tarvetta kannettavien päivitettäville näytönohjaimille olisi olemassa, sillä kannetttavat tietokoneet ovat yleistyneet pöytäkoneiden kustannuksella lähivuosina. Useissa kannettavissa prosessoritehoa pelaamisen löytyisi, mutta useimmiten näytönohjain on rajoittava tekijä ja se vanhenee ajan kuluessa huomattavasti prosessoreita nopeammin.

AMD:n Fusion ja Intelin Sandy Bridgen parantunut graafinen suorituskyky aiheuttaa paineita Nvidialle kannettavien tietokoneiden sarjassa. Nvidian vastaus haasteeseen on oma ulkoinen grafiikkakortti. Fudzillan mukaan Haas näkee AMD:n tehneen hyvää työtä muutama vuosi takaperin julkaistun Lasso-tekniikan kanssa, huolimatta muutamista ongelmista jotka aiheuttivat sen jäämisen marginaaliin.

4 KOMMENTTIA

Kalezz1/4

En ihmettele tätä päätöstä. NVIDIAn kortin, kun lykkäisi kannettavan sisään kone sulaisi. Tällä menettelyllä ei sula kuin työpöytään reikä.

myllis2/4

Kalezz, olet heikko trölli.
Miksi muuten ihmiset ostaa noita peli(jonne)läppäreitä? Typerää toimintaa omasta mielestäni.

Kaakatus3/4

Jo nyt löytyy esim. Dell:tä telakoita joissa on PCI-liitin. Sama voitaisiin viedä hieman pidemmälle ja pistää telakkaan 16x PCI-E-liitin.

jvph764/4

Tässä koitetaan kovasti naittaa pelikoneen ja läppärin edut samaan pakettiin tuloksella kömpelö hirviö. Pöytä/pelikoneen etu on juuri muokattavuus omiin tarpeisiin ja suuren näytön käyttö,,milloinhan ne koittaa naittaa läppäreihin ton ison näytönkin ( esim 24") jonkin "lisäliitännän" kautta. hehhee

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT