Intel maailman seitsemänneksi arvostetuin brändi

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Intel maailman seitsemänneksi arvostetuin brändi
Interbrand on päivittänyt maailman sataa arvostetuinta brändiä listaavaa luetteloaan. Kärjestä löytyy luonnollisesti hyvin tunnettuja yrityksiä kuten Coca-Cola, IBM, Microsoft ja Google (tässä järjestyksessä). Elektroniikka-alan arvostetuimmaksi brändiksi selviytyi Intel, jonka kokonaissijoitus parani viime vuodesta kahdella pykälällä yhdekäsännestä seitsemänneksi. Se ohitti muun muassa Nokian, joka putosi viidenneltä sijalta kahdeksanneksi.

Intelin hyveiksi lueteltiin muun muassa yhtiön investoinnit uusiin tuotantolaitoksiin sekä laaja tuotevalikoima. Inteliä auttoi kevyissä kannettavissa laitteissa suuren suosion saaneiden Atom-prosessoreiden hyvä kysyntä. Hiljattain julkaistiin myös tilasto, joiden mukaan Intel oli onnistunut kasvattamaan markkinaosuuttaan työpöytäkoneprosessoreissa kilpailijoidensa kustannuksella.

Intelin kilpailija AMD ei luetteloon päässyt, kuten ei myöskään Nvidia. Intelin brändiarvo kasvoi viime vuodesta neljä prosenttia 32 miljardiin dollariin (Coca-Colan arvo yli 70 miljardia).

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Edullinen peliläppäri 3 13.5.2017 19:24 Kannettavat tietokoneet
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille