Intelin 25 nm SSD:t myöhästyvät ensi vuodelle

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin 25 nm SSD:t myöhästyvät ensi vuodelle
Ruotsalaisen NordicHardwaren tietojen mukaan Intelin 25nm:n NAND Flash -muistia käyttävät SSD-levyt julkaistaan vasta ensi vuoden helmikuussa. Aikaisemmin vuodetun Intelin julkaisuunnitelman mukaan markkinoiden ensimmäisten 25 nm:n flash-muistilla varustettujen levyjen piti ilmestyä jo tämän vuoden puolella.

Intel on jo aloittanut 25 nm:n flash-piirien tuotannon ja yhtiö on varautunut vastaamaan kovaan kysyntään. Suuremman tallennustiheyden lisäksi uutta G3-muistiohjainta käyttävien asemien odotetaan tuovan mukanaan huomattavia parannuksia suorituskykyyn.

Tämän vuoden puolella julkaistaan kuitenkin päivitys X25-M Postville-sarjaan käyttäen samaa G2-muistiohjainta sekä 34 nm:n MLC-flashmuistia. Suoritukyky säilyy ennallaan, ainoana uutuutena on 120 gigatavun kokoluokka.

Useat valmistajat ovat jo aiemmin ilmoittaaneet Intelin 25 nm flash-muistia käyttävistä tuotteista. NordicHardware spekuloi täysin oikeutetusti, että Intel tuskin sallii muiden valmistajien julkaista Intelin uutta tekniikkaa käyttäviä tuotteita ennen sen omaa julkaisupäivämäärää.

Kommentoi uutista