AfterDawn logo

Intel veloittaa 50 dollaria prosessorin ominaisuuksien avaamisesta

Teemu Laitila Teemu Laitila
3 kommenttia

Intel on tuonut markkinoille prosessorin, johon voi hankkia lisäsuorituskykyä jälkikäteen, kertoo Engadget. 50 dollarin hintaan Pentium G6951 -tuplaydinprosessorista saa käyttöön 1MB L3-välimuistin ja HyperThreading-ominaisuuden. Uusi bisnesmalli muistuttaa enemmänkin jo pitkään peleissä nähtyä käytäntöä, jossa lisämaksulla saa käytöön esimerkiksi uusia aseita tai hahmoja.

Ominaisuuksien käyttöönotto toimii ostamalla kaupasta 50 dollarin hintainen koodi, joka voidaan syöttää Intelin nettisivuille. Sivuilta ladataan ohjelma, jonka avulla ominaisuudet saadaan käyttöön. Hollantilainen Hardware.info-sivusto (Google Translate) sai käsiinsä Pentium G6951 -prosessorin ja testien mukaan suorituskyvyn parannus on havaittavissa, mutta kovin merkittävästä lisästä ei ole kyse.

Tällä hetkellä Intel kokeilee päivityksen toimivuutta vain yhdessä budjettiluokan prosessorimallissaan. Jos kokeilu laajenee, se pysynee tulevaisuudessakin vain halvemman hintaluokan prosessoreiden ominaisuutena ja tarkoitettuna lähinnä OEM-valmistajien markettimikroihin, johtuen kalliimpien prosessoreiden ostajien yleisestä laatutietoisuudesta.



Kuva: Engadget

3 KOMMENTTIA

jhvisto1/3

Quote:

suorituskyvyn parannus on havaittavissa, mutta kovin merkittävästä lisästä ei ole kyse.


parin prosentin parannuksen takia en kyllä maksaisi 50$.

JokinPaha2/3

Mitenkähän pian tuonkin ominaisuuden suojaus on murrettu?

J-lalli3/3

Miksi tehdä paska prossu kun voisi tehdä hyvän?

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT