AfterDawn logo

Intel ei aio julkaista Larrabee-pohjaista näytönohjainta

Teemu Laitila Teemu Laitila

Intelin grafiikkasuorittimista vastaavan ryhmän johtaja Thomas Piazza keroi IDF-tapahtumassa, että Intel ei aio julkaista Larrabee-arkkitehtuuriin pohjautuvaa näytönohjainta, kertoo Xbitlabs-sivusto.. Larrabee-projektin oli tarkoitus kehittää kilpailija näytönohjainmarkkinoita hallitseville AMD:lle ja Nvidialle.

Larrabee suunniteltiin x86-arkkitehtuurin perusteella ja perinteisen grafiikanlaskennan lisäksi sen oli tarkoitus mahdollistaa normaalia näytönohjainta laajemmat käyttötarkoitukset sillä se oli mahdollista ohjelmoida suorittamaan monenlaista laskentaa. Tavoite osoittautui liian kunnianhimoiseksi jopa lähes rajattomat resurssit omaavalle Intelille.

"Mielestäni on epäkäytännöllistä yrittää suorittaa kaikkia toimintoja ohjelmakoodin avulla. Sitä yrittäessämme emme onnistuneet saavuttamaan riittävän hyvää suorituskykyä wattia kohti" Piazza kertoo projektista.

Vaikka Intel ei aiokkaan käyttää Larrabeen tekniikkaa erillisen näytönohjaimen valmistamiseen, Larrabee-ytimiä on käytetty aiemmin tänä vuonna julkaistussa Knight Ferry -kehitysalustassa. 32 x86 -ydintä sisältävä Knights Ferry on tarkoitettu testausalustaksi kehittäjille, jotka suunnittelevat ohjelmistoja esimerkiksi tieteelliseen laskentaa MIC-arkkitehtuuria (Many Intel Cores) käyttäen.


Epäilemättä Larrabee-projektin aikana kertynyttä kokemusta tullaan hyödyntämään tulevaisuudssa myös Intelin integroitujen grafiikkaprosessoreiden suuunnittelussa.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT