PCIe 3.0 -laitteet markkinoille vasta vuoden päästä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

PCIe 3.0 -laitteet markkinoille vasta vuoden päästä
PCI Express 3.0 -standardin määritysten odotetaan valmistuvan lokakuun aikana. Standardoinnista ja tekniikan kehityksestä vastaava PCI Special Interest Group -organisaatio julkaisi spesifikaatiosta 8 GT/s -nopeuteen (GigaTransfers/second) yltävän 0.9 version elokuun puolivälissä ja lopullisen version pitäisi ilmesty 60 päivän tarkistusajan jälkeen. Asiasta uutisoi EETimes.com.

PCI SIG:n puheenjohtaja Al Yanesin mukaan määrittelyjen valmistumisen jälkeen kuluu tyypillisesti noin vuosi, että uutta standardia hyödyntäviä laitteita nähdään kuluttamarkkinoilla. EETimesin tietojen mukaan esimerkiksi huippunopeita Ethernet-adaptereita valmistava Mellanox Technologies pyrkii kuitenkin tuomaan PCIe 3.0 -väylää käyttäviä verkkokortteja markkinoille jo ennen ensi vuoden kesäkuuta, sillä tähän mennessä hitaamman väylän käyttö on mudostunut pullonkaulaksi verkkokortin nopeudelle.

EETimes kertoo, että sen lähteiden mukaan Intel olisi integroimassa PCIe 3.0 -ohjaimen tuleviin Sandy Bridgen serveriversioihin, joiden odotetaan saapuvan jo mahdollisesti ennen ensi vuoden loppua.

PCI Expressin uusin versio on myöhästynyt hieman aikataulustaan sillä 8GT/s nopeuksien saavuttaminen on osoittautunut odotettua haastavammaksi.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Edullinen peliläppäri 1 27.3.2017 15:27 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille