Prosessoriin integroiduille näytönohjaimille ennustetaan suurta suosiota

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Prosessoriin integroiduille näytönohjaimille ennustetaan suurta suosiota
Tutkimusyhtiö John Peddie Research ennustaa prosessorin yhteyteen integroitujen näytönohjainten hävittävän piirisarjassa olevat näytönohjaimet kokonaan vuoteen 2015 mennessä. Yhtiö ennustaa myös erillisten näytönohjainten markkinaosuuden putoavan kymmenesosaan nykyisestä vajaasta kolmanneksesta. Tutkimuksesta kertoo TechConnect-sivusto.

Tutkimusyhtiö povaa Intelin 32 nm:n Core-mallistoon pohjautuville EPG-ratkaisuille (Embedded Processor Graphics) huimaa 22,8% markkinaosuutta jo tämän vuoden lopussa, huolimatta siitä, että tekniikka on vasta kunnolla saapunut markkinoille. Myös AMD:n kehittämä Fusion-prosessoreiden HPU-tekniikka (Heterogenous Processing Unit) tulee saavuttamaan jalansijaa markkinoilla, mutta sen yleistyminen on ennusteen mukaan hitaampaa. Yhtiön ennusteen mukaan jako olisi 53,9% / 24,7% Intelin hyväksi vuonna 2015.

Halvemman hintaluokan koneiden siirtyessä suoraan prosessoriin integroituihin näytönohjaimiin, piirisarjoihin sisäänrakennetut ohjaimet katoavat ennusteen mukaan kokonaan vuoteen 2015 mennessä. HPU:t ja EPG:t valtaavat alaa myös erillisiltä näytönohjaimilta. JPR-yhtiö ennustaa niiden osuuden tippuvan tasaisesti seuraavan viiden vuoden ajan päätyen kymmeneen prosenttiin vuonna 2015.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille