HTC:ltä tablet Android 3.0 -käyttöjärjestelmällä ensi vuoden alussa

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

HTC:ltä tablet Android 3.0 -käyttöjärjestelmällä ensi vuoden alussa
Komponenttivalmistajilta vuotaneiden tietojen mukaan taiwanilainen älypuhelinvalmistaja HTC aikoo laajentaa tablet-tuotevalikoimaansa ensi vuoden alussa uudella mallilla, jossa tietojen mukaan löytyy toistaiseksi pahasti keskeneräinen Android 3.0 -käyttöjärjestelmä. Aiemmin Motorolan on huhuttu tuovan Android 3.0 -käyttöjärjestelmällä varustetun tabletin markkinoille.

HTC ja Google ovat olleet läheisessä yhteistyössä aiemminkin, joten Android tuntuu mitä luontevimmilta vaihtoehdolta HTC:n tableteihin. Android 3.0:n ominaisuuksista ei ole vielä tiedossa paljoakaan, mutta sen kehityksessä on viime aikaisten uutisointien perusteella varmasti otettu aiempaa paremmin huomioon tabletit. Viikonloppuna esimerkiksi uutisoimme kuinka Googlen mobiilivastaava Hugo Barran mukaan Android 2.2 ei sovellu kunnolla tablet-koneisiin.Tarkkaa tietoa tulevan tabletin raudasta ei myöskään ole. Kauppoihin tuote tulee näillä näkymin vuoden 2011 ensimmäisellä neljänneksellä. Samoihin aikoihin HP:lta odotetaan webOS-käyttöjärjestelmällä varustettua tabletia.

Kommentoi uutista