AfterDawn logo

Dell esitteli Swivel-Out-näytöllistä Inspiron Duo tablet-PC:tä

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

San Franciscossa käynnissä olevassa Intel Developer Forum -tapahtumassa on esitelty eri valmistajien tulevia tuotteita. Dell kantoi kortensa kekoon esittelemällä tapahtuman toisena päivänä Atom 550N -pohjaista Inspiron Duo -tablet-PC:tä. Kyseessä on suomeksi sanottuna 10-tuumainen minikannettava, josta löytyy kosketusnäyttö. Ulkoasun puolesta ehkä kaikkein mielenkiintoisin piirre on sen Swivel-Out-näyttötekniikka.

Perinteisten tablet-PC:den näytöt ovat alustassaan kiinni yhdellä nivelellä, jonka varassa kantta voi väännellä korkeus- ja sivuttaissuunnassa. Dellin koneessa näytön kääntelyä on lähestetty siten, että itse ruutu roikkuu kahdesta kohtaa kehyksestä, jolloin ruutua voi pyörittää 180 astetta ilman että kannen kehyksiä tarvitsee liikuttaa. Videot kertonevat enemmän kuin tuhat sanaa.

Dell on valinnut käyttöjärjestelmäksi Windows 7 Home Premiumin. Kosketusnäytön tyypistä ei ole sen parempaa tietoa saatavilla vielä, mutta kosketusherkkyys näyttäisi olevan kuitenkin varsin hyvä. Insipiron Duo julkaistaan vielä tämän vuoden aikana, mutta hinnasta ei ole vielä tietoa.


2 KOMMENTTIA

Henry19791/2

No onpahan ainaki ruudun ympärillä karmia kerrakseen, mut ompahan näppikselle enempi tilaa ni osuu nakkisormillaki paremmin. Ihan hauska idea yhdistää padi ja läppäri samaan pakettiin.

eddison842/2

Tämäkin on nähty jo viime vuonna myyntiin tulleessa Asus EeePC T91MTssä sekä T101MTssä, joissa mun mielestä ainakin fiksummin tuo näytön kääntö toteutettu.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT