Uusi SDXC triplaa SD-korttien nopeuden

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Uusi SDXC triplaa SD-korttien nopeuden
SD-muistikorttistandardia kehittävä SD Association tiedotti ottavansa tulevaan SD 4.0 -standardin kehittämiseen mukaan uuden sukupolven SDXC-korttityypin. Korttityypin erikoisuutena on se, että siinä on kaksi liitinpintariviä. Sen avulla SDXC-korttien luku- ja kirjoitusnopeudet kohoavat aivan uudelle tasolle, 300 megatavuun sekunnissa. Tällä hetkellä nopeimmat UHS-I-luokan SD-kortit kykenevät noin 104 megatavun nopeuksiin. Tulevan standardin on tarkoitus valmistua vuoden 2011 aikana.

Uudet SDXC-kortit tulevat markkinoille kahdessa eri kokoluokassa. Täydessä SDXC-koossa ja microSDXC:nä. Fysikaalinen koko ja uloasu tulevat pysymään tuttuina. Kirjoitus- ja lukunopeuksien reilu kasvu tulevat varmasti SDXC-kortteja tarvitseville iloisena uutisena. Kyseiselle korttityypille kun mahtuu 32 gigatavusta kahteen teratavuun saakka tiedostoja.

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 1 17.1.2017 13:45 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Synaptics ohjauspaneeli ei toimi 3 11.8.2016 21:01 Kannettavat tietokoneet
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille