AfterDawn logo

Nvidian beta-ajurit julki etuajassa

Teemu Laitila Teemu Laitila

Fudzilla kertoo, miten alunperin Taiwanilaisella foorumilla julkaistut Nvidian beta-asteen ajurit ovat levinneet verkossa. Alkuperäinen tiedosto poistettiin nopeasti Nvidian pyynnöstä, mutta kuten tiedetään, internetiin kerran levinneitä tiedostoja on mahdotonta poistaa.

Vuotaneiden ajureiden versionumero on 260.52 beta. AJurit sisältävät tuen GeForce 8, 9, 100, 200, 300 ja 400 -sarjoillae, mukaanlukien vielä julkaisematon GTS 450. Paketti sisältää myös PhysX 9.10.0514 päivityksen.

Fudzillan mukaan yksi näkyvimmistä muutoksista on vaihtoehtojen lisääntynyt määrä asennuksen aikana. Käyttäjät voivat valita joko perinteisen Express-asennuksen, joka vain päivittää ajurit säilyttäen kulloisetkin asetukset. Custom-asennuksessa käyttäjälle annetaan mahdollisuus valita asennettavat komponentit, kuten PhyX, 3D Vision -ajurit sekä varsinaiset näytönohjaimen ajurit.


Kuvat: Fudzilla

Uusissa ajureissa mainitaan myös Dynamic Tiling -ominaisuus, jonka käyttötarkoitus ei ole selvillä, mutta joka ilmeisesti liittyy jaetun välimuistin säätelyyn ja Fermi-ohjainten kykyyn suorittaa useaa koodinpätkää yhtäaikaa.


Fudzillan tekemien suorituskykymittausten perusteella uudet ajurit eivät tuo merkittäviä muutoksia suuntaan eikä toiseen.

Beta-ajurit voi ladata TechConnect Magazinen sivuilta, jos kokeilu kiinnostaa. Nvidian mukaan ajurit tullaan kuitenkin virallisesti julkistamaan jo maanantain aikana.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT