AfterDawn logo

MSI julkaisi modifioidun ja kellotetun N480GTX Lightningin

Teemu Laitila Teemu Laitila

MSI on julkaissut rankasti modifioidun ja kellotetun lisäyksen Lightning-sarjaansa järjestämänsä MOA 2010 -tapahtuman yhteydessä. N480GTX Lightning perustuu GeForce GTX 480 -korttiin, mutta ulkonäöltään siinä ei ole juuri samaa referenssimallin kanssa johtuen uusiksi suunnitellusta piirilevystä ja jäähdytysjärjestelmästä.

Kortti on suunniteltu kestämään rankkaakin ylikellotusta, se sisältää 16-vaiheisen virransyötön ja kolme kappaletta PCIe-virtaliittimiä, joista yksi on omistettu GDDR5-muistin tarpeisiin. Ylikellotuksessa auttaa lisäksi kortissa olevat kaksi BIOS-piiriä, mittauspisteet jännitteen tarkkailuun sekä mahdollisuudet ohittaa kortin ylivirtasuoja ja nostaa käyttöjännitettä.

N480GTX Lightning lähtee tehtaalta jo valmiiksi kellotettuna grafiikkapiirin osalta 750 MHz:in, 480 CUDA-ytintä toimivat 1500 MHz taajuudella ja 1,5 gigatavua GDDR5-muistia 4000 MHz:n nopeudella. Vertailun vuoksi referenssikortti toimii 700/1401/3696 -taajuuksilla.


Korkeat kellotaajuudet vaativat tehokasta jäähdytystä ja siitä pitää huolen TwinFroz III -jäähdytin, joka sisältää kuusi lämpöputkea ja kaksi 90mm:n tuuletinta ilmaa siirtämään.

Liittimien puolesta kortista löytyy kaksi DVI-liitäntää, mini-HDMI sekä Displayport-liitäntä. N480GTX Lightning tukee neljän kortin SLI:tä. Neljän kortin kokoonpano ei tule halvaksi, sillä tietojen mukaan korttia tullaan myymään 550 dollarin kappalehintaan.

Kuvat Techsweden-sivustolta, jossa myös lisää kuvia.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT