AfterDawn logo

AMD esittelee Zacaten suorituskykyä ensi viikolla

Manu Pitkänen Manu Pitkänen
2 kommenttia

Intel järjestelee kiivaasti omaa Intel Developer Forum -tapahtumaa, mutta AMD näyttäisi ottavan median huomion ensi viikolla. AMD kertoi esittelevänsä ensimmäistä kertaa julkisesti Zacate-hybridiprosessorin suorituskykyä. Tilaisuus pidetään San Franciscossa, Yhdysvalloissa.

Zacate on siis AMD:n Fusion-sukupolven CPU-GPU-prosessori. Zacaten prosessoriosa koostuu kahdesta Bobcat-arkkitehtuuriin perustuvasta ytimestä (x86). Zacaten GPU on kehitetty ATI Cedar-sirusta, joka tukee DirectX 11:tä, OpenCL:ää ja DirectComputea. Zacate on valtavirralle suunnattu alemman hintaluokan CPU-GPU. TDP-arvo on ainoastaan 18 wattia.

AMD aikoo esitellä Zacaten suorituskykyä muun muassa 1080p-resoluutioisen videon rautakiihdytyksen ja pelitestien avulla. Zacate on saanut rautakiihdytystä varten teräväpiirtokuvan purkuun pystyvän UVD-teknologian.

2 KOMMENTTIA

ahet1/2

suosituskyky?

_kooma_2/2

Mielenkiinnolla seuraillut tätä hommaa, josko AMD:ltä tulisi jotakin todella kilpailukykyistä tässä sekvensissä, kun tuolla pöytäkone puolella ovat "jonkin" verran jäljessä Inteliä, toisaalta kuluttaja tuossa hyötyy kun saa pätevää rautaa edullisemmin. Toivonkin että vastaavaa tapahtuisi tuossa mini kannettava ja muutoinkin läppärien sarjassa, eli että saataisiin kunnon kilpailua sillekkin saralle.

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT