Viime viikon PC-artikkelit: 3D-tekniikkaa, Inteliä ja emolevyjä

Kirjoittaja Matti Robinson,

Viime viikon PC-artikkelit: 3D-tekniikkaa, Inteliä ja emolevyjä
Kuluneella viikolla Tom's Hardwaren artikkelikokoelma rikastui jälleen muutamilla kokopitkillä, suomenkielisillä artikkeleilla. Uusien artikkelien myötä artikkeleiden lukumäärä alkaa lähennellä neljääkymmentä, ja tarjolla on tietoa ja vertailuja niin kovalevyistä, prosessoreista, näytönohjaimista kuin emolevyistäkin. Viimeisimmät artikkelimme käsittelevät Nvidian 3D-tekniikkaa, Intelin mobiiliguru Shreekant Thakkaria, sopivan emolevyn valintaa, vanhojen tietokonekomponenttejen muuttamista kullaksi sekä suoritin- ja näytönohjainvalmistajien tulevaisuudennäkymiä.

Nvidia 3D Vision Surround: Onko tämä pelaamisen tulevaisuus?

Artikkelissa tehdään katsaus Nvidian omaan 3D Vision Surround -tekniikkaan, jonka avulla 3D-pelaaminen onnistuu jopa usealta näytöltä. Käsittelyssä on useita pelejä, suorituskykymittauksia ja vertailua 2D-pelaamiseen.


Tom's, Moorestown ja Centrinon luoja

Tom's Hardware haastatteli Intelin mobiilisuorittimien isähahmoa Shreekant "Ticky" Thakkaria. Artikkelissa Thakkar kertoo perusteellisesti Moorestown-alustan kehityksestä ja tulevaisuudesta. Matkalla käydään läpi Intelin suorittimien haastajia, Moorestownin vahvuuksia sekä mobiilisuorittimien yleistä kehitystä.

Parasta Tom’s Hardwaressa: Aloittelijan opas emolevyn valintaan

Nimensä mukaisesti tämä artikkeli auttaa emolevyvalinnoissa, vaikka tietämystä alan termistöstä ei liiemmin olisi. Opas auttaa niin emolevyn komponenttien tunnistamisessa, kokostandardeissa, prosessorikannoissa kuin monessa muussakin emolevyn valintaan liittyvässä asiassa.

Testattua: voitko kaivaa kultaa koneestasi?

Tämä artikkeli käsittelee kultaa -- kyllä, kultaa. Tietokoneen komponentit sisältävät pieniä määriä kultaa, joten esimerkiksi turhaksi käyneet emolevyt voi roskiin heittämisen sijaan muuttaa kullaksi. Miten tämä onnistuu ja kuinka paljon kultaa kaapistasi voi löytyä?

Mielipide: AMD:n, Intelin ja Nvidian seuraavat kymmenen vuotta

Suorituskykyisten prosessoreiden ja näytönohjainten pyhä kolmikko AMD, Intel ja Nvidia laitettiin syyniin Tom's Hardwaren toimesta. Yritysten tulevaisuudennäkymiä arvioidaan usealta eri kantilta, yhdessä ja yksi kerrallaan. Käykö firmoille kuin äänikorttivalmistajille vai onko tulevaisuus entistä rikkaampaa 3D:nä?

Uusien artikkeleiden lisäksi Tom's Hardwaren vertailutaulukot tarjoavat oivan avun näytönohjaimien, kovalevyjen ja SSD-levyjen vertailuun.

Hardware.fi päivän diilit sähköpostiisi!

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme ja saat aina tiedon, kun löydämme jonkin huikean tarjouksen nettiä selatessamme:

Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Keskustelualue
Asuksen läppäri jumittaa BIOS menussa. 7 Kannettavat tietokoneet
Biisiketju 5629 Vapaata keskustelua
Mario Games 9 PC:n pelit
Pelit eivät käynnisty (Uusi kasattu kone) 15 PC:n pelit
gmailiin kirjautuminen ei toimi 6 Ajuri- ja softaongelmat
Ukraina keskustelu - Venäjän hyökkäys Ukrainaan 183 Vapaata keskustelua
VHS kasettien digitointi 44 Digivideo-ongelmat ja -keskustelu
AV2HDMI yhdistäminen Commodore 64 ongelma 3 TV-out -ongelmat ja -keskustelu
Android känny miten luoda s-postiryhmä 3 Android -keskustelu
WhatsApp ja Messinger 2 Android -keskustelu
Näytä lisää viestejä