EVGA kellotti GTX 460 FTW -kortit 850 MHz vauhtiin

Kirjoittaja Teemu Laitila,

EVGA kellotti GTX 460 FTW -kortit 850 MHz vauhtiin
EVGA on julkaissut kaksi uutta tehtaalla kellotettua GF104-grafiikkapiiriin perustuvaa GeForce GTX 460 näytönohjainta FTW-liitteellä varustettuna. Molemmat nyt julkaistut kortit ovat markkinoiden huippuluokkaa jääden numeroissa niukasti jälkeen ainoastaan PoV/TGT The BEAST -mallille.

GTX 460 FTW -kortit on saatu GPU:n osalta kellotettua kunnioitettavaan 850 MHz:n, varjostinyksiköt pyörivät 1700 MHz: taajuudella ja GDDR5-muistin taajuutta on nostettu 4000 MHz:n. Nvidian referenssimallin lukemat ovat 675/1350/3600. Muistiväylä on 256-bittinen.

Kortit sisältävät 336 CUDA-ydintä sekä gigatavun muistia. Kahden DVI-liittimen lisäksi tarjolla on HDMI-liitäntä.

Huipputason lukemat on saavutettu käyttämällä erillistä MOSFET-jäähdytyssiiliä ja erilaiset jäähdytysjärjestelmät ovatkin ainut kortit toisistaan erottava tekijä. Toinen kortti on varustettu referenssimalliin perustuvalla jäähdytyksellä ja toiseen EVGA on suunnitellut External Exhaust (EE) -jäähdytyksen, joka siirtää kuuman ilman tehokkaammin ulos kotelosta.

Hintaa on huomattavasti referenssimalleja enemmän, mutta EVGA lupaa myös 30% parempaa suorituskykyä. Yksinkertaisemmalla jäähdytyksellä varusteltu GTX 460 FTW -malli maksaa 260 dollaria ja tehokkampi jäähdytys GTX 460 FTW EE -mallissa maksaa 270 dollaria. Korkeista kellotaajuksista päätellen 10 dollarin lisäpanostus viileyteen ei ole välttämättä huono päätös.

Kommentoi uutista