Broadcom julkaisi avoimet Linux-ajurit langattomille piirisarjoilleen

Kirjoittaja Teemu Laitila, | Kommentteja (2)

Broadcom julkaisi avoimet Linux-ajurit langattomille piirisarjoilleen
Maailman suurin langattomien piirisarjojen valmistaja Broadcom on viimeinkin julkaissut piirisarjojensa ajurien lähdekoodin vapaaseen käyttöön. Broadcom on ollut äärimmäisen haluton yhteistyöhön opensource-yhteisön kanssa, mikä on aiheuttanut suurta päänvaivaa kehittäjille, johtuen Broadcomin piirien yleisyydestä.

Broadcomin piirejä on aiemmin pystynyt käyttämään yhtiön julkaiseman patentoidun binääripaketin avulla, mutta patentoidun tekniikan käyttö on estänyt Linux-levityspaketteja lisäämästä natiivia tukea suoraan käyttöjärjestelmään, mikä on aiheuttanut hankaluuksia joillekkin käyttäjille.

Nyt julkaistut ajurit on tarkoitettu uusimmalle sukupolvelle 11n-piirisarjoja. Broadcom julkaisi myös työkalut, joilla tulevien piirisarjaversioiden ajureiden kehitys helpottuu.

Suosittua Ubuntu-linuxia julkaisevan Canonical-yhtiön kehittäjä on ilmoittanut, että ajurit tullaan liittämään lokakuun alussa julkaistavaan Ubuntu 10.10 -käyttöjärjestelmään ja ne tulevat myöhemmin saataville myös vanhempiin versioihin.

2 kommenttia

muppis
On sitä odotettukin kuin kuuta nousevaa. Voisivat julkaista vanhemmillekin piireille.

Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

jani1987
vihdoin ja viimein

Kommentoi uutista