ATI julkaisi FirePro V9800 -näytönohjaimen työasemille

Kirjoittaja Manu Pitkänen, | Kommentteja (1)

ATI julkaisi FirePro V9800 -näytönohjaimen työasemille
ATI julkaisi viime huhtikuussa työasemille tarkoitetun FirePro V8800 -näytönohjaimen, mutta nyt yhtiö tuo jo sen seuraajan markkinoille. ATIn FirePro V9800 on yhtiön tehokkain ammattikäyttöön tarkoitettu näytönohjain.

Uuden näytönohjaimen tekniset tiedot ovat hyvin samanlaiset kuin edeltäjänsä. Molemmat perustuvat Cypress-GPU:hun, jossa on 850 MHz:n taajuudella toimivaa 1600 stream-prosessoria. Muistiväylän kaistanleveys on 147,2 G/s. Ero kuitenkin löytyy muistimäärästä ja ulostuloista. Muistia on nyt kahden sijaan neljä gigatavua ja DisplayPort-liittimiä neljän sijaan kuusi kappaletta. GDDR5-muisti toimii 4,8 GHz:n taajuudella. Näytönohjain siis sopii työasemiin, jossa tarvitaan useaa näyttöä ja joissa ei kompromissi-sanaa haluta kuulla. Vähäisistä eroista huolimatta näytönohjaimen hinta on kaksinkertainen verrattuna V8800:aa, FirePro V9800:n hinta on siis 3499 dollaria.

Ensimmäisiä testituloksia voi odotella viimeistään ensi viikoon aikana. Kauppoihin ohjain ilmestyy aivan pian.1 kommentti

c_c_c
togon vga näyttö :D 320X480


Kommentoi uutista