AfterDawn logo

Ylitarjonta saattaa laskea muistin hintaa loppvuonna

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Samsung varoittaa, että heikot näkymät PC-kaupassa saattavat aiheuttaa ylitarjonnan DRAM-muisteissa. Asiasta kertoi uutistoimisto Reuters. Vielä kuukausi sitten markkinatutkimusyhtiö iSuppli kertoi DRAM-muistien hintojen nousupaineista johtuen kysyntään nähden liian pienestä tuotantokapasiteetista monilla valmistajilla.

Muistin hinta reagoi tyypillisesti nopeasti markkinoiden kysyntään ja tarjontaan. Tietokoneiden odotettua heikompi kysyntä saa varastot kasvamaan ja hinnat tippumaan.

"Tiedämme kaikki, että PC-markkinat eivät ole hyvässä jamassa tällä hetkellä ja jos kysyntä ei tästä kasva, yhtiöiden varastot alkavat täyttyä", kertoo tilanteesta Taiwanilaisen sijoitusrahaston rahastonhoitaja John Chiu. Chiun mukaan Kiinalaisten pian alkava lomakausi saattaa kuitenkin tuoda helpotusta tilanteeseen.

Myös Samsungin edustaja kertoi, että DRAM-muistista saattaa tulla ylitarjontaa vuoden lopussa tai ensi vuoden alussa mikäli markkinat eivät piristy. Yhdysvaltain markkinoilla kiitospäivästä alkava jouluun asti kestävä vilkkaampi kulutuskausi ratkaisee Amerikan markkinoiden tilanteen.


Yhtenä syynä PC-markkinoiden heikkoon kysyntään pidetään Euroopan velkakriisiä, joka on hillinnyt kuluttajien ostointoa.

1 KOMMENTTI

Bodomed1/1

Ai on vai hillinnyt? Noh sitähän voisi vaikka kohta, päivitellä tuota raatoa. Vähän tehokkammaksi. :=)

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT