Intel viimeinkin taipumassa USB 3.0 -tukeen?

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intel viimeinkin taipumassa USB 3.0 -tukeen?
Digitimes kertoo kiinankielisen Commercial Times -lehden uutisesta, jonka mukaan Intelin tuleva Cougar Point -referenssiemolevy sisältäisi tuen USB 3.0 -liitännälle. Cougar Pointin yksityiskohtaisemmat tiedot julkaistaan luultavasti Intel Developer Forum -tapahtumassa ensi viikon alussa.

AMD on jo pidempään valmistellut USB 3.0 -tuen lisäämistä tuleviin piirisarjoihinsa, mutta Intel on jättäytynyt ulos nopeamman USB:n käytöstä. Syynä on Intelin ensi vuonna julkaistava optiseen tiedonsiirtoon perustuva LightPeak-tekniikka, jota Intel suunnittelee käytettäväksi tulevaisuudesa niin oheislaitteiden kuin näyttöjenkin liittämiseen.

Intelin vastahankaisuus USB 3.0:n tapauksessa ei ole tähänkään mennessä estänyt emolevyvalmistajia käyttämästä kolmannen osapuolen USB-ohjaimia tuotteissaan, mutta Intelin virallinen tuki tekniikalle luultavasti nopeuttaisi liitännän yleistymistä.

Kommentoi uutista