ViewSonicilta tabletti Windows 7:llä ja Androidilla

Kirjoittaja Teemu Laitila,

ViewSonicilta tabletti Windows 7:llä ja Androidilla
ViewSonic on esitellyt IFA-messuilla tablet-tietokonetta, jossa on dual-boot-mahdollisuus. Laite sisältää Windows 7 -käyttöjärjestelmän ja myös mahdollisuuden käynnistää halutessaan Android 1.6 -käyttöjärjestelmään. ViewSonic ei ole vielä onnistunut päättämään aikooko se nimetä Intelin Atom-prosessoria käyttävän laitteen ViewPad 100 -nimiseksi vai tuleeko siitä ViewPad 10i.

Mahdollisuus Androidin käyttöön jäänee hieman kuriositeetin rooliin, sillä Android 1.6 -versiosta puuttuu paljon uusimman version mukanaan tuomia ominaisuuksia. Androidin päivittäminen ei myöskään ole mahdollista, koska 1.6-versio on uusin, joka tukee x86-prosessoreita.

Kahta eri käyttöjärjestelmää ja Intelin 1,66 GHz Atom N455 -prosessoria lukuun ottamatta laitteen muut ominaisuudet ovat kohtalaisen tavanomaisia. Näyttö on 10" 1024x600 resoluutiolla, microSD-kortilla laajennettavaa tallennustilaa löytyy 16 gigatavua, tabletissa on GPS, 1,3MP web-kamera, kiihtyvyysanturi, WiFi, Bluetooth ja USB-portti.

ViewSonicin mukaan laite on tulossa myyntiin vielä tämän vuoden aikana ja hinnaksi on ilmoitettu "alle 500 euroa".

Engadget on päässyt kokeilemaan laitetta ja esittelee sitä videolla.

Kommentoi uutista