AMD Radeon HD 6000 -sarjan kuvia julki

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD Radeon HD 6000 -sarjan kuvia julki
Kiinalaiselta ChipHell-sivustolta ovat vuotaneet ensimmäiset kuvat AMD:n seuraavan sukupolven näytönohjaimista.

Ensimmäisenä vuorossa on Cayman XT, josta löytyy kaksi DVI- ja Displayport-liitäntää sekä HDMI-liitäntä. Virransyötöstä vastaa 8+6-pinniset liittimet. Kortissa on edelleen Atin tarra, vaikka AMD onkin kertonut siirtyvänsä pois Ati-brändistä. Kortti lieneekin sisäiseen testaukseen, eikä retail-malli. Cayman XT:n virallinen nimi tulee luultavasti olemaan Radeon HD 6870, vaikka huhut kertovatkin, että AMD saattaisi mahdollisesti vielä muuttaa nimiä.Myös Caicos-piiriä käyttävästä näytönohjaimesta on saatu kuvia. Näytönohjain kuuluu luultavasti Radeon HD 6300-sarjaan, eli se tulee olemaan seuraavan sukupolven karvalakkiversio. Kortissa on 64-bittinen muistiväylä, 1GB DDR3-muistia sekä uusina ominaisuuksina UVD 3.0 sekä 3D Blu-ray.


Kommentoi uutista