Samsung N350:ssa 3G ja 4G sisäänrakennettuna

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Samsung N350:ssa 3G ja 4G sisäänrakennettuna
Samsung on esitellyt IFA-messuilla uutta N350 10" näytöllä varustettua netbook-luokan kannettavaa, jossa on sisäänrakennettuna sekä HSPA+ että LTE-modeemit.

LTE modeemi mahdollistaa teoreettisen 100 Mbps langattoman siirtonopeuden ja N350 on markkinoiden ensimmäinen kannettava tietokone, jossa seuraavan sukupolven langaton tiedonsiirto on sisäänrakennettuna. Vaikka LTE-verkkojen avaaminen kaupalliseen käyttöön on Suomessa vielä muutaman vuoden päässä, Ruotsissa verkko kasvaa vauhdilla.

Ulkoisesti tyylikkään läppärin prosessorina toimii 1,66 GHz:n N455 Atom-prosessori, joka on tietojen mukaan päivitettävissä uuteen kaksiytimiseen Atom N550-malliin. DDR3 muistia on gigatavu ja kovalevy on 250 gigatavun kokoinen. Muita ominaisuuksia ovat 1,3MP web-kamera edessä, WLAN, 3xUSB 2,0 sekä VGA-ulostulo.

N350:n odotetaan ilmestyvän kauppoihin joko tämän vuoden lopussa tai ensi vuoden alussa. Samsung ei ole kertonut laitteen myyntihintaa.

Kommentoi uutista