Commodorelta Amiga-brändätty tietokonemallisto

Kirjoittaja Manu Pitkänen,

Commodorelta Amiga-brändätty tietokonemallisto
Tällä viikolla 1980–90-lukujen suosituista kotitietokoneista tunnettu Commodore kertoi tuovansa markkinoille Amiga-brändillä varustetun All-in-one-tietokonemalliston. Tietokoneista tulee löytymään avoimeen lähdekoodiin perustuva AROS-käyttöjärjestelmä. Tulevien tietokoneiden hinnasta tai julkaisupäivästä ei kerrottu mitään. Amiga-brändiä on Commodoren konkurssin jälkeen yritetty lämmittää useaan kertaan, joten saa nähdä onnistutaanko tälläkään kertaa, vaikka retro nyt onkin muodissa.

Commodore ilmoitti aiemmin, että se herättää Commodore 64 -brändin eloon. PC64-nimeä kantava all-in-one-tietokone perustuu Intelin Atom-prosessoriin ja siitä löytyy myös neljän gigatavun edestä DDR3-muistia, teratavun kovalevy ja HDMI-ulostulo. Commodore-faneille kuitenkin kaikkein oleellisin tieto lienee se, että PC64:n kotelointi on samanlainen kuin alkuperäinen Commodore 64. Amiga-malliston ulkonäöstä ei kerrottu.

Kommentoi uutista