Hannspreelta tabletti Tegra 2:lla ja Android Froyolla

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Hannspreelta tabletti Tegra 2:lla ja Android Froyolla
Tablettien esiinmarssi kiihtyy juuri ennen Berliinin IFA 2010 messuja. Taiwanilainen Hannspree on julkistanut 10,1 tuuman näytöllä varustetun tabletin, jossa Android 2.2 käyttöjärjestelmää pyörittää Nvidian tuplaydin-prosessorin sisältävä Tegra 2 -alusta.

Ainakin paperilla erittäin hyvältä vaikuttava tabletti käyttää 1024x600 pikselin tarkkuutta kapasitiivisella kosketusnäytöllään. Se sisältää 16 gigatavua microSD-kortilla laajennettavaa tallennustilaa, kiihtyvyysanturin, WLANin, Bluetooth 2.1 -tuen sekä miniversiot USB- ja HDMI-liitännöistä. Ainut puuttuva ominaisuus tuntuisi olevan 3G-yhteydet.

Nvidian kahteen ARM Cortex A9 -ytimeen perustuvalla Tegra 2 -alustalla tehdyt ensimmäiset suorituskykymittaukset vaikuttavat lupaavilta ja myös Hannspreen tablet pyörittää 1080p-tason videokuvaa ja Flash 10.1 -versio on tuettu.

Laitteessa on 3500 mAh:n akku, jolle valmistaja lupaa uskomattomalta kuulostavaa kahdeksan tunnin kestoa 1080p-videota pyörittäessä.

Laitteen ulkoiset mitat ovat 260 x 171 x 13,9 mm ja painoa on 780g, mikä on 100g enemmän kuin kaikkien tablettien vertailukohteella iPadilla. Laite tullaan julkaisemaan Saksassa lokakuun aikana 399 euron hintaan.

Kommentoi uutista