AMD ja Globalfoundries esittelivät tulevaisuuden teknologioitaan

Kirjoittaja Panu Roivas,

AMD ja Globalfoundries esittelivät tulevaisuuden teknologioitaan
Tänään pidetyssä Global Technology Conference -tapahtumassa GlobalFoundries ja AMD kertoivat tulevaisuuden kehityksestä Globalfoundriesin tulevista 32nm ja 22nm teknologioista, joita AMD:n tulevat prosessorit ja näytönohjaimet tulevat käyttämään.

Erityisesti esittelyn alla oli AMD:n Fusion, ja AMD esittelikin tapahtuman aikana Llano-piikiekkoa, sekä kuvan tulevasta Orochi-piiristä, joka tulee olemaan toinen 32nm valmistettava suoritin, ja sitä markkinoidaan Zambezi ja Valencia -nimillä työpöytä- ja palvelinpuolella. Orochissa on 8 Bulldozer-arkkitehtuuriin perustuvaa ydintä neljässä moduulissa. Piirin odotetaan tulevan markkinoille aikaisintaan 2011 toisella puoliskolla.


Piirikuvaa on AMD:n mukaan manipuloitu, joten siitä ei pidä tehdä kovin suuria johtopäätöksiä


AMD painotti jälleen kerran CPU:n ja GPU:n yhdistämisen olevan tulevaisuuden suuntaus, ja että AMD on ainoa yritys, jolla on tarvittava osaaminen prosessorien ja nopeiden näytönohjaimien osalta. AMD tulee julkaisemaan ensi vuoden alussa Bobcat-arkkitehtuuriin perustuvan Ontario-piirin, joka valmistetaan 40nm bulk-tekniikalla. Ontario on alle watin virrankulutukseen kykenevä piiri, ja suunnattu vähävirtaisiin laitteisiin. Llano-piiri keskittyy mainstream-työpöytäkoneisiin, ja Bulldozer tehokoneisiin ja palvelimiin.

Dirk Meyerin, AMD:n CEO:n mukaan 32nm saannoissa on vielä parantamisen varaa, mutta samalla GlobalFoundries esitteli myös tulevaisuuden mahdollisuuksia, kuten Finfet-transistoreja ja Die Stackingia, jonka avulla piirille voidaan tehdä useampia kerroksia, millä säästetään virtaa ja pinta-alaa piiriltä. Nämä teknologiat ovat kuitenkin vielä kaukana tulevaisuudessa.
Kommentoi uutista

Uusimmat viestit keskustelualueillamme

Keskustelu Viestejä Uusin viesti Keskustelualue
Pakattujen tiedostojen indeksointi. 1 13.4.2017 10:14 Windows 7
Edullinen peliläppäri 2 31.3.2017 10:20 Kannettavat tietokoneet
Bioshock pelit 1 ja 2 kaatavat koneen 3 31.1.2017 18:34 PC-pelit
Ongelmia näytönohjaimen(?) kanssa 3 10.11.2016 18:23 Yleistä keskustelua
Lisää... | Kirjoita uusi viesti keskustelualueille