Toshiba aloitti NAND flashin tuotannon 24 nm:n prosessilla

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Toshiba aloitti NAND flashin tuotannon 24 nm:n prosessilla
Japanilainen elektroniikajätti Toshiba on ilmoittanut aloittaneensa NAND flash -muistin sarjatuotannon 24 nm:n valmistusprosessilla. Tekniikalla valmistetaan tällä hetkellä maailman pienimpiä 64 gigatavun flash-muisteja.

Muistit valmistetaan MLC-tekniikalla, joka säilöö 2 bittiä solua kohti. Toshiba aikoo kuitenkin pian ryhtyä valmistamaan muisteja myös 3 bittiä soluun tallettavalla TLC-tekniikalla (Triple-level-cell).

Uudella valmistusprosessilla Toshiba pyrkii vahvistamaan markkina-asemaansa. Pienempää viivanleveyttä käyttämällä flash-muistia voidaan pakata entistä tiivimpään saavuttaen etuja virransäästössä sekä valmistuskuluissa.

Edistykset flash-muistien tekniikassa tapahtuvat tällä hetkellä nopeaan tahtiin. Intel ja Micron kertoivat vain vajaa kuukausi sitten saaneensa 25 nm:n muistit sarjatuotantoon.

Kommentoi uutista