Intelin Sandy Bridge jaksaa jopa Blu-ray 3D:tä

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Intelin Sandy Bridge jaksaa jopa Blu-ray 3D:tä
Nykyisen sukupolven Westmere-prosessoreissa näytönohjainpiiri on integroitu samaan prosessorikantaan, mutta tuleva Sandy Bridge vie integraation tason vielä pidemmälle. Intelin pian julkaistavalla Sandy Bridge -alustalla näytönohjain on samalla piirillä prosessorin kanssa.

Näytönohjaimen ja prosessorin entistäkin läheisempi integrointi lisää suorituskykyä niin paljon, että Intelin mukaan Sandy Bridge kykenee integroidulla näytönohjaimellaan pyörittämään jopa Blu-ray 3D -kuvaa.

1080p-tasoisen Blu-ray sisällön dekoodaus onnistuu nykyisenkin sukupolven Westmere-prosessoreilta, mutta 3D-kuvan tuoma lisäkuormitus on vaatinut tähän mennessä erillisen näytönohjaimen apua.

Tiedot on englanninkieliselle Toms's Hardwarelle vahvistanut Intelin edustaja Nick Knupferr. Myös Ananandtechin Sandy Bridgellä tekemien ensimmäisten testien perusteella integroidun grafiikkaohjaimen 3D-suorituskyky on ollut erittäin vakuuttava.

Ensimmäisiä virallisia ilmoituksia Sandy Bridgen suhteen odotetaan kuun puolivälissä pidettävässä Intel Developer Forum -tapahtumassa.

Kommentoi uutista