AfterDawn logo

Gigabyteltä passiivijäähdytetty Radeon HD 5770

Teemu Laitila Teemu Laitila
1 kommentti

Tehonäytönohjainten julkistusten sarja jatkuu, kun Gigabyte on ilmoittanut tuovansa markkinoille GV-R577SL-1GD -mallinimeä kantavan Radeon HD 5770 -näytönohjaimen. Uuden ohjaimen merkittävin ominaisuus on liikkuvien osien puute, eli kortti on kokonaan passiivijäähdytetty.

Tom's Hardwaren uutisen mukaan kortin passiivinen jäähdytys on toteutettu Silent-cell-tyyppisellä jäähdytintekniikalla. Silent-cell sisältää neljä tehokkaasti lämpöä siirtävää lämpöputkea ja kaksi ylimääräistä lämpöä haihduttavaa jäähdytysripaa. Järjestelmä peittää käytännössä koko kortin yläpinnan muistuttaen erehdyttävästi auton jäähdyttimen säleikköä.

"Käyttämällä neljää lämpöputkea ja ekstra-laajaa kuparipohjaa lämpö saadaan leviämään tasaisemmin kuumista paikoista. Jäähdytystehoa on saatu kasvatettua myös sovittamalla lämpöputket ja rivat toisiinsa lähes saumattomalla tavalla", kerrotaan Gigabyteltä.

Kortissa käytetty ja Gigabyten itsensä kehittämä Ultra Durable VGA -tekniikka mahdollistaa yhtiön sanojen mukaan 10 - 30% paremman kellottuvuuden muihin kortteihin verrattuna, 5 - 10% matalamman lämpötilan GPU:lla ja 10 - 30 % paremman hyötysuhteen jännitelähteessä.


GV-R577SL-1GD:n GPU pyörii 850 MHz:n kellotaajuudella ja muistien kellotaajuus on 4800 MHz. Se sisältää gigatavun GDDR5-muistia ja tuen DirectX 11, Eyefinity, Stream ja CrossFireX -tekniikoille.

Ikävä kyllä Gigabyte ei ole kertonut kortin hintaa eikä päivämäärää kauppoihin ilmestymiselle. Lisätietoja Gigabyten julkaisemassa lehdistötiedotteessa.


1 KOMMENTTI

Saami1/1

Ahh, tämmöisiä voisi pari kappaletta mennä ostoon kunhan ilmestyvät ja mikäli hinta ei ole paha :P

TÄMÄN UUTISEN KOMMENTOINTI ON PÄÄTTYNYT