Ensimmäiset Radeon HD 6870 suorituskykylukemat julki

Kirjoittaja Panu Roivas, | Kommentteja (1)

Ensimmäiset Radeon HD 6870 suorituskykylukemat julki
Kiinalaiselta Pcinlife-foorumilta ovat ilmestyneet ensimmäiset testiajot AMD:n tulevan näytönohjainsukupolven yhden piirin huippukortilla, jonka nimeksi luultavasti tulee vanhaan malliin Radeon HD 6870. Huhujen mukaan tosin AMD on siirtymässä pois ATI-brändistä näytönohjainpuolella, joten brändäys saattaa muuttua jo seuraavan sukupolven osalta.

Kuvankaappauksissa on tehty testejä 3DMark Vantagella Xtreme ja Performance -asetuksilla, sekä Unigine Heaven testi extreme tessellation -asetuksella. Myös Crysis on ajettu läpi 1920x1200-resoluutiolla ja 4xAA:lla.

Tulosten mukaan uusi Cayman XT -koodinimellä kulkeva piiri on nykyiseen Radeon HD 5870 verratuna yli 30 prosenttia tehokkaampi Crysiksessä ja Vantagen Performance -testissä (GPU 24056), ja noin 45 prosenttia tehokkaampi Xtreme-presetillä (GPU 11762). Unigine Heaven tarjoaa suurimman suorituskyvyn kasvun yli 70% suorituskykylisällä.

Kuvankaappausten mukaan Cayman XT käy 850MHz ytimen osalta ja vakuuttavalla 1600MHz nopeudella muistien osalta. Muistiväylä on kuitenkin edelleen 256-bittinen. Tulokset ovat odotuksiin nähden vakuuttavia, ja varsinkin raskaaseen tessellaatioon on selvästi panostettu. Tessellaatio on ollut HD 5000 -sarjan heikkoja kohtia, joten parannus tulee myös tarpeeseen.
Kuvia itse kortista ei julkaistu, eikä tietoja huhutuista eyefinity+ tai uvd 3.0 -päivityksistä. Tulokset kannattaakin siis ottaa suola-annoksen kera, sillä varmuutta tietojen oikeellisuudesta ei ole.

1 kommentti

eddison84
Niin, tuostahan paljon jo spekulointia, kun epäilyttävän erilaisilta näyttävät numerot oikean Uniginen kanssa vertailtuna. Lisäisin kysymysmerkin otsikon perään.

Kommentoi uutista