Sandy Bridgestä ensimmäisiä testituloksia

Kirjoittaja Teemu Laitila,

Sandy Bridgestä ensimmäisiä testituloksia
Anandtech on saanut testattavaksi Intelin vielä julkaisemattomaan Sandy Bridge -arkkitehtuuriin perustuvan prosessorin. Ensimmäisiä Sandy Bridge -malleja odotetaan saapuvaksi ensi vuoden alkupuolella. Ensimmäisenä odotetaan julkaistavaksi suorituskyvyltään keskitason prosessorit ja budjettiluokka sekä kalleimmat mallit saapuvat myöhemmin.

Anandtechin testeihin saama prosessori on testikappale Core i5 2400 -mallista ja se eroaa hieman lopullisesta tuotteesta. Ensi vuoden alussa julkaistava Core i5 2400 toimii 3,1 GHz:n taajuudella. Siinä on neljä fyysistä ydintä eikä se tue Hyper-Threading-tekniikkaa. L3 välimuistia on 6 MB. Testeihin saadussa mallissa Hyper-Threading oli kuitenkin olemassa ja testit ajettiinkin sekä HT päällä että ilman sitä.

Toinen suuri ero lopulliseen malliin oli Turbo-ominaisuuden puuttuminen testikappaleesta, lopullinen versio kykenee tarpeen vaatiessa nostamaan kellotaajuutta 3,4 GHz:n. Myös prosessoriin integroitu grafiikkaohjain kykenee kellottumaan vakio 850 MHz:n taajuudesta aina 1100 MHz:n.

Huolimatta Turbo Boostin puuttumisesta testitulokset vaikuttivat erittäin hyvältä. Testien perusteella Core i5 2400 saavutti keskimäärin 23% paremmat tulokset kuin Core i5 760. Jopa ilman Hyper-Threadingia suorituskyky yltää Core i7 880 -mallin tasalle. Pelkästään kellotaajuuden perusteella Sandy Bridge kasvattaa suorituskykyä noin 10% ja toimivan Turbo Boostin jälkeen luultavasti vielä enemmän.

Prosessorin integroitu grafiikkaohjain yllätti positiivisesti testeissä ja päihitti useassa tilanteessa nykyiset halvimmat erilliset näytönohjaimet.
Koko testi (englanniksi) Anandtechissä.

Kommentoi uutista